Vlada Kosova: Devetoro putnika u bolnici posle prevrtanja autobusa kod Kruševca

Saobraćajna nezgoda kod Kruševca
Izvor: Print Screen

U prevrtanju autobusa kosovske registracije na liniji Priština-Grac sinoć oko 22 časa kod Kruševca, prema informacijama Vlade Kosova, povređeno je devetoro putnika koji su prebačeni u bolnicu i van su životne opasnosti. 

Kosovska vlada je na Fejsbuku navela da je jedan njihov zvaničnik otputovao na lice mesta.

"Naš zvaničnik za vezu je na putu za kruševačku bolnicu da obiđe povređene. Povređenima želimo brz oporavak. Institucije Republike Kosovo su u stalnom kontaktu da učine sve da pomognu onima koji su pogođeni ovom nesrećom", navodi Vlada Kosova.

Međutim, kako javljaju beogradski mediji, u toj saobraćajnog nezgodi povređeno je 17 ljudi. 

Reporter RTS je javio da je autobus prevoznika "Zita turs" sleteo sa puta i prevrnuo se kod Kruševca, da je lakše povređeno 17 ljudi, a da su na mesto nezgode stigli autobusi istog prevoznika kako bi preuzeli putnike.

Saobraćajni udes se dogodio sinoć nešto pre 22 sata, kada se prevrnuo autobus registarskih tablica sa Kosova, na putu Blace-Kruševac, u naseljenom mestu Šavrane iz za sada neutvrđenih razloga. 

Vozilo koje se kretalo ka Kruševcu, kako navodi RTS, prešlo je na levu stranu kolovoza i sletelo u kanal prevrnuvši se na bok.

Od 17 povređenih, koji su prebačeni u Hitnu pomoć i Urgentni centar u Kruševcu samo je jedno lice zadobilo teže povrede. Po rečima lekara van je životne opasnosti i nalazi se na Hiruškom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu. 

Na mesto nezgode stigli su autobusi istog prevoznika kako bi preuzeli putnike.