Vučević i Li Hongdžong: Stav Kine po pitanju Kosova dokaz iskrenog prijateljstva dve zemlje

Vučević i Hongdžong
Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa prvim potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog nacionalnog kongresa Li Hongdžongom.

Vučević je zahvalio na bezrezervnoj podršci koju Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, saopštilo je Minisarstvo odbrane.

On je istakao da je stav Kine po pitanju Kosova i Metohije uvek je bio principijelan i dosledan što je dokaz iskrenog prijateljstva dve zemlje.

Vučević je naglasio da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku.

Rekao je i da će Vlada Srbije, uprkos svim izazovima, nastaviti da vodi odgovornu politiku mira i saradnje te da ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Prvi potpredsednik Stalnog komiteta Svekineskog nacionalnog kongresa Li Hongdžong zahvalio je na gostoprimstvu i prilici da se susretnu i razmene mišljenje o saradnji dve zemlje tokom njegove posete Srbiji.

Uzajamna podrška Srbije i Kine po pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta i odlični odnosi dva predsednika, kako je naglasio, potvrda su tradicionalnog čeličnog prijateljstva dve države.

Li Hongdžong je ocenio da je bilateralna saradnja dobro razvijena i konstatovao da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.