Vučić: EU nikada neće prihvatiti Srbiju, Kosovo je veliki problem

Aleksandar Vučić u Topčideru
Izvor: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi u dvodnevnoj poseti Češkoj izjavio je za tamošnji "radio Plus" da bi Srbija volela da postane članica Evropske unije, ali da i ako ispuni sve potrebne uslove Unija je nikada neće prihvatiti kao punu članicu, prenosi Tanjug.

Dodao je da još mnogo toga treba da se uradi, da se poboljša vladavina prava, ali da je pitanje Kosova veliki problem.

"Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova, a 22 zemlje članice od 27 ga priznaju", rekao je Vučić i obećao da će se Srbija približiti standardima i političkim pozicijama u vezi spoljnopolitičkih pitanja.

Kako je objasnio, on je otvoreno rekao Briselu da Srbija ima sopstvene interese, koje mora da brani.

"Ne možemo da pucamo sebi u nogu ako imamo podršku Rusije i Kine u vezi našeg teritorijalnog integriteta. I zato, zašto bismo rekli išta protiv njih", rekao je Vučić.

On je dodao da su dobri odnosi sa Kinom, Rusijom, pa i Turskom pomogli Srbiji u rešavanju brojnih problema u proteklih 15 meseci.

"Zašto bismo radili nešto što nije u najboljem interesu naše zemlje. A kada bi se pojedine zemlje EU bunile protiv činjenice da sarađujemo sa Kinom, iako je njihov trgovinski balans sa Kinom hiljadu puta veći nego naš, to bi bilo licemerje", zaključio je Vučić.

doni
19. Maj 2021.
bravo vucicee probudi nemoj da stavis ceo serbski narod da sanjaju sa otvoreni oci ne lazhi vise kazi realitet da na kosovo vise nikad ne pitate a na EU ne mozete zbog kriminaliteta savez sa rusijom kinom organizovani politicki kriminalitet i mnogo jos malo probudite sve
Ja
19. Maj 2021.
EU treba da resi a ne da jos vise gori
vatru to je bilo nekada i to nije vise potrebno probleme na kosovu i metohiju se trebaju resiti na drugi nacin normalizacija odnosa i garant od EU ZSO i svega sto nije reseno da se rese ne da se svega izbegava i drugo nesto izmisljavaju sto ne donosi nista dobrog zlo se treba i mora spreciti to nije zivot sto narodu treba ili zeli zlo se treba skloniti spreciti !!!!!!