Vučić: Kurti ništa ne razume, spremni smo za dijalog bez uslovljavanja

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da dijalog Beograda i Prištine treba da bude bez uslovljanja i "bez diktata za srpsku stranu", prenosi B92.

"Međutim primetili ste dve stvari ko je pažljivo i na ozbiljan način čitao izjave Aljbina Kurtija. Prvo, rekao je da može dijalog naravno, ali da u centru bude međusobno priznanje. To je bila tačka jedan. Pošto sam shvatio da ne razume o čemu govri, rekao je da su na čistom evropskom putu i da će tražiti prijem u EU, a da je Srbija članica Evroazijskog saveza.On ne razume šta je potpisati sporazum, a šta biti član“, objasnio je Vučić, prenosi Tanjug.

Vučić je izrazio uverenje da je do tog zaključka Kurti verovatno došao čitajući pojedine zapadne medije.

"Srbija se nalazi na evropskom putu i ima veoma dobre odnose sa svim svojim prijetaljima u svetu, Rusiju, Kinu, Indiju, i nastaviće da ih čuva, gaji i baštini", naglasio je on.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, tokom posete kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu i predstavljanja sistema "kornet", rekao i da je referendum o promeni Ustava "prilika da pokažemo da smo opredeljeni za evropske vrednosti".

"A to je pre svega da građani razumeju da će profesionalci sami birati sudije i tužioce bez mešanja politike. To je važna poruka da se Srbija menja", zaključio je on.