Vučić o kompleksu Generalštaba: Mi ćemo tu da postavimo neku vrstu muzeja, da pokažemo ljudima šta se tu sve dogodilo

Beograd_240315_Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuovao je ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji nove fabrike kompanije JFE Shoji Serbia d.o.o. u Inđiji, nakon čega se obratio medijima i u vezi budućeg projekta na ruševinama Generalštaba.

"Mi ćemo tu da postavimo neku vrstu muzeja i žrtava, i svega onoga što se tu dešavalo i što danas tu uopšte ne postoji. Da pokažemo ljudima šta se tu sve dogodilo. Da niko ništa od svega toga ne krije, ali i da razvijamo našu zemlju sa novim i značajnim investicijama", rekao je predsednik i dodao da se nada da ćemo imati dovoljno vremena da premestimo Ministarstvo odbrane i Generalštab. 

Predsednik je istakao da su u pitanju velike investicije. 

"Beograd postaje svetska metropola, i ne brinite, biće sve potpuno transparentno.Niko ne želi ništa da krije. A  ja sam umro od smeha, čitao sam u nekim novinama kako sam ja u stvari to iskoristio za politički uticaj na Trampa, pa sam ja sad korumpirao Ameriku ili nekog u Americi. Ja sam čudo, neverovatno šta sam sve u stanju da uradim, ali šta ćete. Ljudima, kad ne znaju šta će sa sobom, onda moraju gluposti da izgovaraju. Mislim, zaista, da je to nešto izuzetno. To će značiti i popravljanje u srpsko-američkim odnosima, ali bez zaboravljanja onoga što se dogodilo", rekao je predsednik.