Vučić o susretu sa Kurtijem: Pričaće užasne stvari o Srbiji, to sam slušao već 500 puta

Aleksandar Vučić
Izvor: printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i sutra u Davosu, gde prisustvuje godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Upitan o susretu sa Kurtijem, predsednik Srbije rekao da će Kurti reći kako će mali Putin po nalogu velikog Putina da provodi ratove na Balkanu.

"Pričaće užasne stvari o Srbiji, slušao sam to već 500 puta. I to je to, to je ta retorika. Ja ću da govorim žestoko i to je to. Meni je važno da sam ovde imao mnogo važne susrete i da svi gledaju sebe, kako će da prežive ovu krizu i važni su mi ti razgovori", dodao je Vučić.

Vučić je rekao da je jedna i jedina tema u Davosu Ukrajina i sve što se tamo zbiva, a sve ostalo je skrajnuto.

Kako kaže danas je razgovarao sa mnogo svetskih i ekonomskih lidera. 

"Nemam pravo da govorim o čemu smo razgovarali. To je naš posao i svi dele zabrinutost za to šta će se zbivati u svetu i kako da pronađu rešenje za sebe - kako da kupe što više hrane i uglja. Gledaju da nađu rešenje za naftu, gas. Ove godine je Davos obeležen ukrajinskim bojama, što je očekivano", naveo je Vučić za Pink.

Kaže da je važna činjenica da se zbog ljudi koji guraju zemlju napred da sami ne dodajemo tovar na leđa, da ne dodamo još neki kamen neistine i laži. 

"Neki se raduju tome da Srbiji bude što teže. Neki kažu da neće biti razgovora sa Putinom - ok, mi smo mala zemlja, možda i ne bude. A šta će reći ako se razgovor dogodi - onda će da kažu eno ga zlikovac razgovara sa Putinom, treba njemu da uvedete sankcije. Reći će "Odakle njemu pravo da razgovara o tome kako že Srbija da preživi i kakvu će cenu za gas da plaća kad jedino treba da budete na strani Ukrajine i da ne tražite ništa za sebe" - šta god da učinite vi ćete biti krivi. Imate 30 nepoznatih i gledate kako da rešite svaku najbolje za našu zemlju. I kako ćete sproveti gas i hoćemo li imati gas? Da nismo izgradili gasovod kroz Srbiju - šta bi bilo? To smo uradili ogromnim nobvcem građana Srbije, da uštedimo da izgradimo nešto što je važno. Sada čekamo novi paket sankcija iz Evrope, da vidimo da li će se to nekako na nas odraziti. Sve ćemo to da rešavamo i obezbedićemo ljudima da imaju mirnu i normalnu zimu", kaže Vučić.