Vučić sa Ramdinom: Surinam potvrdio privrženost principima međunarodnog prava i Povelje UN

Aleksandar Vučić i Albert Ramdin Surinam
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i saradnje Republike Surinam Albertom Ramdinom i istakao da je povlačenjem odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova Surinam potvrdio privrženost osnovnim principima međunarodnog prava i Povelje UN.

“Sa ministrom Albertom Ramdinom sam razgovarao o pravcima daljeg razvoja prijateljskih odnosa Srbije i Surinama, kao i o unapređenju bilateralne saradnje u svim oblastima od obostranog značaja. Obavestio sam ministra o različitim pritiscima i izazovima sa kojima se Srbija susreće i ponovio značaj odluke Surinama da povuče odluku o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, čime je ta zemlja potvrdila privrženost osnovnim principima međunarodnog prava i Povelje UN”, naveo je Vučić na svom Instagram profilu.

On je dodao da su Srbija i Surinam opredeljenje za dalji razvoj saradnje.

“Naše dve zemlje su opredeljene da u narednom periodu deluju u pravcu razvoja i intenziviranja kako ekonomske, tako i saradnje u oblastima zdravstva, odbrane, prosvete, poljoprivrede, prehrambene, mašinske i elektro industrije, kao i u IKT sektoru", naveo je predsednik Srbije. 

Podsetimo, Surinam je 27. 10. 2017. godine povukao odluku o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.