Vučić: Srbija je slobodna i nezavisna, šta će nam država ako EU i SAD odlučuju umesto nas

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug/Z.Žestić

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da je Srbija slobodna i nezavisna zemlja, koja sama donosi svoje odluke, pa i one od koga će i koje naoružanje da kupuje, kako bi sebe zaštitila, jer ne želi da zavisi ni od koga, prenosi Tanjug.

Na pitanje kako gleda na kritike EU i SAD na to što Srbija nabavlja oružje iz Kine i Rusije, Vučić je odgovorio da je Srbija nezavisna zemlja, koja nabavlja koliko misli da je potrebno, kako bi odvratila svakog od potencijalne agresije na sebe, što je, kaže, ponašanje suverene zemlje.

"Ako mislite da treba SAD i EU da odlučuju koliko ćemo oružja da imamo, 'ajde da ukinemo državu". Da jedini medij bude N1, političari gaulajteri da upravljaju za njihov račun. Šta će nam država, ako će neko drugi da odlučuje koliko nam treba oružja, energenata, vode", rekao je Vučić.

Dodao je da danas Srbija ne bi imala gasovod, da je slušao druge, a ne svoje građane.

"A, onda biste rekli da sam ja kriv što su hladne sobe. A, imaćete tople sobe, jer sam slušao svoj narod. Moja politika je da ne slušamo druge, i to je simbol političke nezavisnosti", rekao je Vučić.

On je ponovio da je Srbija na EU putu, ali da hoće da sarađuje sa svima, samostalno odlučuje, ne pod pritiskom bilo koga, i time se, kaže, ponosi.

"Nisam ni primetio da nas neko kritikuje, ali ako je tako, mogu samo da kažem da nastave tako, jer je to jedino što mogu. Srbija će nastaviti da se ponaša kao slobodarska zemlja. Ne, nego treba da ništa ne kupimo, da nas gaze, kao ranije, pa da se sakrijem ispod stola, da 'vezujem pertle' 17.marta, ili da pobegnem u Rumuniju kada proglase nezavisnost nekog drugog dela Srbije", rekao je Vučić.

Dodao je da bi, svakako, bilo lakše da ne trošimo veliki novac na domaću namensku industriju, već da kupimo oružje, ali da tada držva nema slobodu i nezavisnost i ne može da se računa na ono što sami možemo da napravimo.

Zika
16. Oktobar 2021.
Za Srbiju odlučuje Rusija.