Vučić: Srbija pod velikim pritiscima, ali nismo ih očekivali od onih koji su nam uvek bili najbliži

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom profilu na Instagramu video-poruku u kojoj se obraća Srbima u Crnoj Gori, nakon odluke crnogorskog parlamenta da usvoji Rezoluciju o Srebrenici.

Vučić je poručio da su pritisci na Srbiju po pitanju Kosova i Metohije očekivani, kao i da će se o odluci crnogorskog parlamenta još raspravljati i da će se Srbija uvek zalagati za interese njenog naroda u Crnoj Gori.

"Poručujem našem narodu koji živi u Crnoj Gori da smo uz njih! Naše je da držimo glavu uzdignuto, da se borimo i gradimo mir. Živela Srbija i srpski narod", napisao je Vučić uz video-snimak koji je objavio na Instagramu.

Vučić se osvrnuo na odluku crnogorskog parlamenta da usvoji Rezoluciju o Srebrenici.

"Poštovani građani Srbije i srpski narode. Prethodnih dana i nedelja bili smo izloženi velikim pritiscima. Očekivali smo ih od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja takozvanog nezavisnog Kosova, i od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija napreduje najbrže u svojoj istoriji. Očekivali smo ih od svih onih koji bi upravo zato želeli da Srbiju oslabe, ali nismo ih očekivali od onih koji su nam uvek bili najbliži", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je njegova poruka upućena srpskom narodu, gde god da živi, koji mora da izdrži napade i pritiske.

"Nije naša ni sramota ni krivica, samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što je moguće više, i da se borimo još snažnije. Da se borimo za svoju Srbiju i sve naše građane. Da odgovorimo na svaku optužbu, ali da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost. Da nikoga ne vređamo i nikome ne radimo ono što nama rade", dodao je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbija u narednim danima analizirati sve odluke crnogorskog parlamenta, i rekao je da se neće donositi ishitrena rešenja.

 

gog
18. Jun 2021.
Crnogorci su vas izdali.Sve je to politika Mila Djukanovic koji je jos aktivan i radi protiv interesa Srbije i Srpskog naroda.
Lubarda
18. Jun 2021.
Šta je tu čudno?Crna Gora ima pravo da izrazi svoj stav o bilo kojem pitanju jer je suverena i samostalna.Srbija neka traži nekoga kome može naređivati.
Moi
18. Jun 2021.
Bravo crna Gora