Vujičić i Hodžić čestitale Ramazanski bajram

Danijela Vujičić i Adrijana Hodžić
Izvor: Radio Kosovska Mitrovica 

Poslanica Srpske napredne stranke sa Kosova Danijela Vujičić i bivša zamenica gradonačelnika Severne Mitovice Adrijana Hodžić čestitale su Ramazanski bajram vernicima muslimanske veroispovesti. 

“Svim pripadnicima islamske veroispovesti, mojim komsijama i prijateljima čestitam Ramazanski bajram. U vremenima preteških iskušenja za ceo ljudski rod, svaki se čovek više i jače nego ikada okreće Bogu, porodici, komšijama i onim ljudskim i moralnim vrednostima kojima svi težimo. Neka poruka velikog praznika osnaži ljubav, poštovanje i razumevanje kao trajne i najviše ljudske vrline,da bismo zajedničkim naporima radili na dobrobiti i napretku Republike Srbije”, poručila je Vujičić.

Ona je poželela da vernici praznik provedetu u duhu tradicije i običaja deleći radost sa svojim najdražima, prijateljima i komšijama.

“Najveća je vrlina sačuvati snagu u vremenima iskušenja, a hrabrost staviti želje drugih ispred svojih. Neka nam svima Ramazanski bajram donese porodično jedinstvo i društvenu solidarnost. Danas nam je, više nego ikad, potrebno da jedni druge bodrimo mislima, a pomažemo delima. Bajram šerif mubarek olsun”, nevela je Vujičić u čestitki. 

I bivša zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice Adrijana Hodžić poželela je vernicima muslimanske veroispovesti da provedu Ramazan bajram u miru i blagostanju. 

“Nakon jednog od posebnih meseci u islamu - meseca Ramazana, u kojem se kroz post, suzdržavanje i svakodnevnu molitvu približili istinskim vrednostima svoje vere, želim da i ovaj Ramazanski Bajram, kao I uvek, bude praznik sreće, blagostanja i mira među ljudima. Praznična slavlja su trenuci kada se posvećujemo porodici i prijateljima u miru i radosti, negujući trajne ljudske vrednosti solidarnosti, razumevanja i tolerancije, ali i poštovanja različitosti, kao najveće bogatstvo jednog društva. Bajram šerif mubarek olsun”, poručila je u čestitki Hodžić.