Vulin: Građani Srbije su dobro izabrali, a svi Srbi dobili svog predsednika

Aleksandar Vulin u Skupštini
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je nakon polaganja zakletve predsednika Srbije da Vučić nije dopustio da mu bilo koji pritisak promeni politiku čuvanja vojne neutralnosti i interesa Srbije.

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, Vulin je naglasio da su Srbija i Srbi gde god da žive pratili zakletvu svog predsednika koji se obratio i svetu i srpskom svetu u nikada težem i komplikovanijem trenutku u međunarodnim odnosima.

"Posle njegovog govora nismo dobili nijednog neprijatelja i nismo izgubili nijednog prijatelja, sačuvali smo samopoštovanje, ali i zaslužili poštovanje drugih", rekao je Vulin.

Istakao je da je teško naći državnika koji ima Vučićevu hrabrost da velikim silama u trenutku "pogubne i razarajuće histerije koja vlada svetom" kaže istinu o stradanju Srbije i Srba, ali i istinu o gaženju međunarodnog prava i posledicama agresije NATO pakta na SR Jugoslaviju 1999. godine. 

"Srbija je danas još jednom razumela zašto je njen izbor ispravan, da li bilo ko, pa i oni koji su glasali za Vučićeve protivkandidate mogu da ih zamisle na istom mestu i u njima, u teškom trenutku, prepoznaju i hrabost i veštinu i poštovanje prošlosti i jasnu viziju budućnosti. Građani Srbije su dobro izabrali, a svi Srbi su dobili svog predsednika", izjavio Vulin.