Vulin: Nediplomatski stav Manuela Zaracina, ne može EU da sedi na dve stolice

Aleksandar Vulin
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pažlјivo prati izjave evropskih zvaničnika, a posebno predstavnika Vlade Nemačke i zato ga molim da ne pokušava da nađe opravdanje za nediplomatski stav izaslanika nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuela Zaracina, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin. 

"Izjaviti u Prištini da takozvano Kosovo treba da bude član Saveta Evrope, a u Beogradu pričati o evropskoj perspektivi Srbije je licemerno koliko i uvredlјivo. Ne treba da čekamo još 20 godina da bi znali da nas Evropska unija neće i da će za Šiptare biti odvojeno posebno mesto bez obzira koliko puta pogazili reč i odbili da sprovedu dogovoreno. Nema mesta u Savetu Evrope i za državu Srbiju i za teritoriju Kosovo i Metohija pod privremenom upravom Ujedinjenih nacija", naveo je Vulin, saopštio je MUP. 

On je rekao da često iz Evropske unije stignu upozorenja da Srbija ne može da sedi na dve stolice. 

"Sada neka svoju mudrost isprobaju na sebi, ne može Evropska unija da sedi na dve stolice i da traži da se Srbija uskladi sa njenom politikom, a u isto vreme da podržava Prištinu da bude član Saveta Evrope. Neka se Evropska unija opredeli, od njenog opredelјenja zavise i mnoge naše odluke", rekao je Vulin komentarišući navode Zaracina da je stav Nemačke jasan i da je Kosovo u srcu Evrope i da pripada Savetu Evrope.