Vulin: Uporediti sa Hitlerom unuka ustaške žrtve, Aleksandra Vučića, to mogu samo Hrvati

Aleksandar Vulin
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

U Hrvatskoj znaju da između Vučića i Hitlera nema sličnosti, ali bolje znaju da između politike prema Srbima i Srbiji savremene Hrvatske i Nezavisen Države Hrvatske nema ni malo razlike, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je tako reagovao na naslovnu stranu hrvatskog lista "Ekspres" na kojoj je srpski predsednik Aleksandar Vučić predstavljen kao Hitler i ocenio da je Hrvatima zato priča o pobijenoj srpskoj deci "gadljiva do nepodnošljivosti", a zahtev Srbije da se ubicama srpske dece sudi razlog za histeriju, navodi se u saopštenju MUP-a.

"Uporediti unuka ustaške žrtve, Aleksandra Vučića, sa Hitlerom, to mogu samo Hrvati. Mediji i političari u Hrvatskoj znaju da između Vučića i Hitlera nema sličnosti, ali bolje znaju da između politike prema Srbima i Srbiji savremene Hrvatske i Nezavisne Države Hrvatske nema ni malo razlike. Zato im je priča o pobijenoj srpskoj deci "gadljiva do nepodnošljivosti", a zahtev Srbije da se ubicama srpske dece sudi razlog za histeriju", izjavio je on.

Prema njegovim rečima, kome je Stepinac svetac, njemu je Vučić Hitler, ipak,dodaje on, ostavlja mogućnost da nije dobro razumeo šta je hrvatski list "Ekspres" hteo da kaže.

"Jer u zemlji u kojoj se Hitlerovom sledbeniku, osnivaču ustaškog pokreta Mili Budaku daju ulice, u takvoj zemlji poređenje sa Hitlerom i ne mora biti uvreda. Ono što je u Srbiji, zemlji Hitlerovih protivnika uvreda, u Hrvatskoj, zemlji najodanijih Hitlerovih saveznika, može biti kompliment", izjavio je Vulin.