Abazović o maltretiranju državljanina Albanije: Postoji i druga strana medalje

Dritan Abazović

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da je pregledao snimak od 15. januara, na kom se vidi kako crnogorski policajci maltretiraju stranog državljanina na granici sa Albanijom i rekao da se taj slučaj ispituje, prenosi Kljan Kosova.

Abazović je rekao da oni koji prekorače svoja ovlašćenja treba da budu adekvatno kažnjeni, ali je dodao da postoji i "druga strana medalje", jer, kako je rekao, na snimku se ne vidi da je postupanju policije prethodio prekršaj.

„Nije kao da je neko nekoga samo izvukao iz auta. Mora da je počinjen prekršaj. Saobraćajna pravila i redovi nisu poštovani”, rekao je Abazović, za RSE.

Na snimcima koji su 21. februara distribuirani na raznim društvenim platformama, vidi se događaj koji se odigrao na graničnom prelazu Sukobin između Crne Gore i Albanije.

Na njima se vidi kako policajac nasilno izvlači stranog državljanina iz automobila, koji ne pruža otpor, i maltretira ga. 

Crnogorska policija saopštila je da se snimci "maltretiranja albanskog državljanina", objavljeni 21. februara, odnose na događaj od 15. januara na graničnom prelazu Sukobin i da ispituje svoje zaposlene u vezi sa incidentom.

Crnogorska stranka Albanska alternativa saopštila je da je reč o albanskom državljaninu Petraku Milu, univerzitetskom profesoru i bivšem savetniku premijera Albanije za javne finansije i monetarnu politiku.

On nije želeo da komentariše slučaj, rekavši kratko da "prati postupanje institucija".

Abazović je rekao da je deljenje snimaka na društvenim mrežama u ovom trenutku povezano sa predsedničkim izborima u Crnoj Gori, koji će biti održani narednog meseca.