Palmer: SAD uverene u umešanost spoljnih aktera u Crnoj Gori

ek
Izvor: Ekonomia online

Sjedinjene Američke Države uverene su da postoji uključenost trećih strana i spoljnih aktera na crnogorskoj političkoj sceni, izjavio je danas zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer, prenosi Tanjug.

"Potpuno smo uvereni u uključenost trećih strana, spoljnih aktera na crnogorskoj političkoj sceni, uključujući širenje dezinformacija putem interneta.", rekao je Palmer za crnogorske TV Vijesti na pitanje da prokomentariše navodno mešanje Srbije u unutrašnja pitanja u Crnoj Gori.

Palmer je pozdravio kao pozitivne neke korake koje je aktuelna vlada u Crnoj Gori preduzela, a kao primer naveo smenu ministra pravde i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog, kako tvrdi, "negiranja genocida", i usvajanje rezolucije o Srebrenici.

On je porucio da vlast i opozicija u Crnoj Gori moraju da sarađuju kako bi se sprovele neophodne reforme, i ocenio da je važno da zemlju vode predstavnici koje je narod odabrao kako bi unapredili njihove interese.

"Mislim da smo to jasno videli u slučaju smene ministra Leposavića koja je ukjučivala saradnju između elemenata vladajuće koalicije, Vlade i opozicionog DPS-a. To je pokazatelj mogućnosti da opozicija i vladajuće stranke nađu zajednički jezik kada je to neophodno. Kada gledamo u budućnost, biće potrebno da određene ključne reforme budu usvojene, ne samo od strane vladajuće koalicije već i uz podršku opozicije", rekao je Palmer.

On je dodao da će SAD, kao partneri i saveznici, sarađivati sa crnogorskim predsednikom i vladom kako bi se unparedili zajednički ciljevi, uključujući reforme koje će Crnu Goru približiti članstvu u EU.

gani
09. Jul 2021.
svi znaju ko serbija rusia za to treba sansioniti serbiju i gotovo sve ide posle dobro samo serbija ima prst protiv USA i EU oni mesaju sa ruski i kineski rezim
Volkov
09. Jul 2021.
Pa vi ste taj spoljasni akter, i naravno ne samo u CG. Ali doce svim zlu kraj.