Rama čestitao Novu godinu: Za Albaniju 2023. bila najbolja, nećemo se zaustaviti

Edi Rama
Izvor: Kosovo Online

Premijer Albanije Edi Rama čestitao je Novu godinu građanima, a u video čestitki je naveo da je 2023. godina bila najbolja za Albaniju.

Kako je naveo Rama u videu postavljenom na Fejsbuku, u 2023. godini poverenje u Albaniju značajno je poraslo, a zastava je izgledala lepše nego ikada na međunarodnoj sceni.

"Ovim se zatvara još jedna godina vremena vrtoglavih promena za čovečanstvo, najvrtoglavije promene u ljudskoj istoriji – gde je tehnološki napredak ušao u brzinu nezamislivu pre samo nekoliko godina. Jedno je sigurno. Tehnologija ne može ni da nam oduzme vreme koje smo dobili na ovoj zemlji sa majkom, ocem, decom, porodicom, krugom najmilijih, niti može da zameni one koje volimo i koji nas vole, zajedno sa mestom gde smo rođeni gde smo govorimo maternji jezik", poručio je Rama.

Kako dodaje, na nama je da sa ovim vremenom koje nam je dato učinimo najbolje.

U tom smislu, poželeo je bakama i dekama, majkama i očevima, deci, nećacima, svim Albancima, gde god da su, srećno veče i Novu godinu, zdravlja, mira i ljubavi i sa novim mogućnostima za ostvarenje snova i ispunjenje nada.

"Ovo je nesumnjivo bila najbolja godina u Albaniji; Poverenje u Albaniju je značajno poraslo, naša zastava je izgledala lepše nego ikada na međunarodnoj sceni, dok su našu zemlju posećivali više nego bilo koje druge godine ljudi koji su dolazili iz celog sveta", naveo je Rama.

Kako dodaje, ovo je bila godina dostojanstvenog upisa Albanije na turističku mapu Evrope - prihodi i bezbednost Albanije su takođe porasli, sa domaćim i stranim investicijama koje su dostigle vrhunac svih vremena, kao i albanska valuta, koja nikada nije bila jača nego danas.

Rama je ukazao i da se nastavilo sa povećanjem plata i najavio da će se nastaviti i naredne godine.

"Dostići ćemo nivo od 900 evra prosečne plate u javnom sektoru i imati rekordno povećanje plata u privatnom sektoru. Ali, ovo nije ni dan, ni čas da više pričamo o mnogim dobrim stvarima koje su urađene ove godine... Ovo je čak i trenutak da vam se od srca zahvalim na tome koliko ste me ohrabrili, podržali, pa čak i izdržali toliko puta tokom godine da sam se pojavio na vašim ekranima bez vaše dozvole i da vas uverim da sam veoma svestan, kako stvari koje nisu dobro išle, tako i mnogih stvari koje treba dalje da se urade", naveo je albanski premijer.

Naglašava da ono što su do sada uradili ne bi imalo vrednosti da se ovde zaustavi ali, dodaje, i pored toga je od velike vrednosti za uverenje da je Albanija konačno izašla iz duge i teške tranzicije.

"Mi, Albanci ovog vremena, pravimo ovu državu, svi zajedno, korak po korak, krećemo se sve brže i brže i učimo kako da radimo stvari sve bolje i bolje. Albanija nije više opstruirano poverenje od vremena naše renesanse, ali je naša misija sada potpuno moguća; stvarnost koja je počela da se uobličava i postaje dostupna očima, kao najbolje što je sve pred nama! Živeli", poručio je Rama.