Rama pozvao Albance u Severnoj Makedoniji da učestvuju u popisu stanovništva

Edi Rama
Izvor: Facebook

Albanski premijer Edi Rama objavio je na Fejsbuku video poruku u kojoj je pozvao Albance iz Severne Makedonije da se učestvuju na popisu stanovništva u toj zemlji, prenosi Gazeta Ekspres.

Rama je naglasio je da je za registraciju dovoljno samo pet minuta, a time se čini mnogo jer će na osnovu upisanog broja biti procenjena i ustavna moć Albanaca u Severnoj Makedoniji.

"Albanska braćo i sestre, danas bi trebalo da budete ponosni koliko ste napredovali u svojim pravima u prijateljskoj zemlji. Dovoljno je pogledati unazad samo nekoliko godina i videti koje smo korake preduzeli u afirmaciji prava u toj republci. Niko od vas, bez obzira gde se nalazili, ne bi trebalo da bude odsutan. Znate bolje od ikoga da ustavna moć i odlučivanje te države zavisi od broja albanskih građana u Makedoniji. Ne morate uzeti pušku i popeti se na planinu ili uzeti lopatu, već potrošite samo pet minuta“, poručio je Rama.

On je pozvao Albance da na popisu upišu ime svog oca i majke, kao i da su rođeni Albanci.

"Prijatelji, mi Albanci imamo veliku manu, ne cenimo veliku težinu lanca malih stvari. Kao rezultat, gubimo one bitke koje velika nacija vodi svaki dan. Pre nego što danas večerate, sedite i uradite domaći zadatak“, rekao je Rama i podsetio sunarodnike u toj državi na internet adresu za prijavljivanje na popisu.