VMRO-DPMNE ne menja stav o ustavnim promenama ni posle sastanka sa Eskobarom

Hristijan Mickoski
Izvor: Facebook

Sastanak predsednika VMRO-DPMNE Hristijana Mickoskog sa Gabrijelom Eskobarom, zamenikom pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja Stejt Departmenta, nije doneo ništa novo, prenosi Juronjuz Albanija.

U saopštenju VMRO se navodi da je Mickoski ponovio poznate stavove stranke o ustavnim promenama. 

Istovremeno, kako se navodi u saopštenju, Mickoski je ponovio suštinsko opredeljenje i posvećenost stranke evroatlantskim vrednostima.

Ova opoziciona stranka je istakla da su jedini izlaz iz situacije vanredni parlamentarni izbori. Dodali su da aktuelna vlast udaljava zemlju od Evropske unije, jer, dok govori o integracijama, vrši kriminal i korupciju.

Mickoski je u subotu ponovio da će sesti za zajednički sto sa premijerom Dimitrom Kovačevskim samo da bi razgovarali o datumu vanrednih parlamentarnih izbora. Prema rečima Mickoskog, sve druge teme razgovora su iscrpljene i ne preostaje ništa osim izbora ove jeseni.

Izmena Ustava, unošenjem Bugara i drugih naroda u Preambulu, uslov je za nastavak pregovora Severne Makedonije o članstvu u EU, a opoziciona VMRO-DPMNE nije za ustavne promene, kako kažu, "pod diktatom".