Dragan Ivanišević svedok u postupku protiv bivših vođa OVK

 Specijalni sud Hag optuženi
Izvor: Klan Kosova

U Specijalizovanim većima Kosova u Hagu, svedok Specijalizovanog tužilaštva Dragan Ivanišević završio je svedočenje u procesu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veselija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija, prenosi Reporteri.

Tokom svedočenja, svedoka Ivaniševića je nakratko ispitao advokat Jakupa Krasnićija Viktor Baiesu, u čijem fokusu je bilo upoznavanje svedoka sa Veljkom Markovićem.

Upitan da li može da potvrdi da je osoba koju je video kada je otet bio Veljko Marković, Ivanišević je rekao da ne može sa sigurnošću da tvrdi da je to bio on.

„Tada nisam mogao sa sigurnošću da kažem da je to bio Veljko Marković, samo sam ga opisao na osnovu njegovih opisa i karakteristika, a kasnije kada je njegov otac došao kod mene došao sam do zaključka da je to Veljko“, rekao je Ivanišević.

Svedoku je data mapa na kojoj je od njega zatraženo da označi neka mesta koja je pomenuo tokom svedočenja.

Nakon obeležavanja, ovaj dokument je prihvaćen kao materijalni dokaz.

Ivaniševića je sud ispitivao i preko sudija Kristofa Barta, Genela Metroa i Fergala Genora.

Upitan šta je razlog za njegovu otmicu, Ivanišević je rekao da je to iz etničkih razloga.

„Ne mogu ništa da kažem, samo znam da je bilo slučajeva otmice i pre nego što sam ja kidnapovan, a bilo je slučajeva otmice i nakon što sam kidnapovan. Bilo je i ubistava, razlozi su bili iz etnički”, rekao je Ivanišević.