Saslušanjem svedoka Tužilaštva, u Hagu nastavljeno suđenje Šalji

pjetar šalja
Izvor: Indeksonline

Saslušanjem svedoka Specijalnog tužilaštva, u Hagu je nastavljeno suđenje nekadašnjem pripadniku OVK-a Pjetru Šalji, prenosi Kljan Kosova.

Tokom saslušanja, odbrana je svedoku pokazala nekoliko fotografija, koje nisu javno objavljene, a za osobe na tim slikama, svedok je ranije rekao da ih ne poznaje.

Međutim, danas je svedok rekao da se na jednoj od fotografija nalazi osoba koju poznaje, ali koju ranije nije mogao da identifikuje.

"Nisam imao naočare i nisam ih baš primetio.  Već dve godine nosim naočare, imam dva para, čak i za čitanje. Imam naočare koje mi je doktor dao zbog nervoze, kad sam nervozan moram da ih nosim, ​​nosim ih dva-tri sata dok se mozak ne smiri, bolje vidim, pa ih skinem", kazao je svedok dok je advokat odbrane naveo da svedok kada je prvi put gledao fotografije nije nosio naočare.

Suđenje je samo u jednom delu održano javno, a najveći deo je ostao zatvoren za javnost.

Prema optužnici Specijalnog suda, zločini za koje se Šalja tereti "počinjeni su otprilike između 17. maja 1999. i 5. juna 1999. godine nad licima koja su bila zatočena u fabrici metala u Kukešu (Albanija), koju je koristila Oslobodilačka vojska Kosova".