Ademi: Žalba UEFA i Sudu za arbitražu zbog transparenta rumunskih navijača "Kosovo je Srbija"

Transparent "Kosovo je Srbija" na stadionu u Bukureštu
Izvor: Društvena mreža "X"

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi izjavio je da će se zbog transparenta rumunskih navijača "Kosovo je Srbija" i skandiranja na sinoćnjem meču u Bukureštu, obratiti UEFA i Sudu za sportsku arbitražu, zahtevajući, kako kaže, poštovanje pravila fer-pleja.

"Teška provokacija rumunskih navijača dovela je do prekida utakmice. Meč je nastavljen na insistiranje sudije, nakon povlačenja diskriminatorskih i rasističkih transparenta prema našoj zemlji, iako je to uticalo na fudbalere", rekao je Ademi, a preneo Kljan Kosova.

Dodao je da Fudbalski savez ostaje posvećen postizanju uspeha na međunarodnom nivou.

"Ovakvi izazovi nas jačaju i neće nas odvratiti od daljeg napredovanja. Zahtevaćemo poštenje i poštovanje pravila fer-pleja u fudbalu pred organima UEFA i Suda u Lozani. Diskriminaciji i huliganizmu nema mesta u savremenom fudbalu i odlučni smo da zaštitimo integritet igre", kaže Ademi.

Nije zadovoljan ni suđenjem, odnosno isključenjem napadača Vedata Murićija.

"Međutim, ovaj poraz, zbog svih ovih faktora, učiniće nas jačim. Imamo igrače pune talenta i entuzijazma da daju sve od sebe za domovinu i bez sumnje uspeh neće izostati", naveo je Ademi.

Ponosan je na reprezentativce, nazivajući ih "zlatnim".

"Čak i ako nema rezultata, kritike na njihov račun su oštre i nepromišljene od strane dela javnosti. Ipak, mi ćemo nastaviti da budemo jedinstveni i sa jednim ciljem - za naše Kosovo", naveo je Ademi.

Kosovo je sinoć u Bukureštu izgubilo od Rumunije sa 2:0, i praktično izgubilo nadu za plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024.