Nemeš i Nađ osvojili još dve zlatne medalje za Srbiju na Svetskom prvenstvu rvanju

Mate Nemeš
Izvor: RTV/Olimpijski komitet

Srpski rvač grčko-rimskim stilom Mate Nemeš osvojio je titulu šampiona sveta, u kategoriji do 67 kilograma, pošto je danas u finalu Svetskog prvenstva u Beogradu savladao Iranca Abdelhamida Geraeja rezultatom 5:4, prenosi RTV.

Nemeš je u polufinalu savladao Hasrata Jafarova iz Azerbejdžana 5:2.

U prvom kolu bio je bolji od Indijca Ašu Ašua (9:0), zatim u osmini finala Turčina Murata Firata 10:2, da bi u četvrtfinalu savladao Poljaka Mateusa Bernateka 3:1.

Nemeš je doneo istorijsko cvetvrto zlato Srbiji, nakon što su prethodno zlatne medalje osvojili sAli Arsalan, Zurabi Datunašvili i Sebastijan Nađ.

Nađ osvojio treću medalju za Srbiju u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Sebastijan Nađ osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 63 kilograma na prvenstvu sveta koja se održava u Beogradu.

Nađ je u finalu sa 3:1 pobedio Lerija Abduladzea iz Gruzije, koji je srebrnu medalju osvojio i na prethodnom prvenstvu sveta.

Reprezentativac Srbije je u prvoj rundi dobio jedan poen zbog neaktivnosti protivnika, koga je zatim u parteru podigao i okrenuo, što mu je donelo još dva poena.

U drugoj rundi Gruzijac je dobio poen zbog neaktivnosti našeg rvača, ali je Nađ potom uspeo da se odbrani u parteru i sačuvao je prednost.

To je treća zlatna medlja za rvače Srbije na ovom šampionatu, pošto su titule prvaka sveta u nedelju osvojili Ali Arsalan u kategoriji do 72 kilograma i Zurabi Datunašvili u kategoriji do 87 kilograma.

Šansu da osvoji još jedno zlato imaće večeras Mate Nemeš u kategoriji do 67 kilograma.