Šef vojnog komiteta Alijanse: Potrebna nam je ratna transformacija Natoa

Rob Bauer
Izvor: CfSP

Šef vojnog komiteta Natoa, holandski admiral Rob Bauer, poručio je da je neophodna ratna transformacija Severnoatlantske alijanse kako bi se taj savez bio u korak sa novom erom, prenosi Rojters.

Bauer je  danas pozvao javne i privatne aktere na Zapadu da promene način razmišljanja. On smatra da svi treba da se fokusiraju na efektivnost, umesto na efikasnost, kako bi bili u korak sa novom erom "u kojoj bilo šta može da se desi u bilo kom trenutku".

"Potrebna nam je ratna transformacija Natoa", rekao je Bauer dok se obraćao na sastanku načelnika generalštabova članica zapadne vojne alijanse u Briselu, prenosi Rojters.

U prošlosti, prema njegovim rečima, javni i privatni akteri živeli su u jednoj eri u kojoj je sve bilo veoma predvidivo, kontrolisano i fokusirano na efikasnost.

Međutim, admiral je istakao da sada svi treba da promene način razmišljanja u vremenu u kojem moramo da očekujemo neočekivano i dobu u kome je važno da se fokusiramo na efektivnost kako bi bili u potpunosti delotvorni.