Radić: Na Kosovu do kasnog srednjeg veka nije bilo Albanaca, Kosovski boj je sukob srpske i turske vojske

Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.
Rade Mihaljčić neozbiljan naučnik
29. Jun 2021.
Rade Mihaljčić je pisao da su Albanci starosedeoci i potiču od Ilira. Neozbiljan profesor, pa su tako njegove teze izbačene iz udžbenika.
Serbian Truth
29. Jun 2021.
Ali Rade Mihaljčić nije nikad bio zvanični profesor, to je pitanje. Možemo pričati od Paskal Milo, ili Adrian Klosi i još neki intelektualci albansko poreklo ko lepo kažu da Skanderberg je Srbin...
zabeli ks
29. Jun 2021.
Нема неозбилни професора, Срби могу у Србију избасити уз уджбенике, ал не као извор другим историчарима, надам се да че он бити присутан у Албанским уджбеника историје
Глaвoћaнинa
29. Jun 2021.
Nemojte ljudi,mozda su vaskrsli posle 8vekova,proverite pa posle tvrdite da nisu Iliri.
Tociv
29. Jun 2021.
Nije tacno,Albanci vode poreklo od Ilira,a oni su starosedeoci Balkana.Bilo je Albanaca u srednjem veku,ali pod vlascu Turaka.Njihova istorija u srednjem veku tesno je povezana sa istorijom Turaka.
Dušan Silni
29. Jun 2021.
Trla baba lan da joj prodje dan. Vi nemate niti jedan dokaz za takve tvrdnje. Posle osvajanja Balkanskog poluostrva Turci su sproveli popis stanovništva gde je Srba po tom popisu bilo 98%, albanaca manje od 1%. Tako da, istorijski podaci turaka su sve rekli. Vas su Turci doveli u većem broju na Kosmet tek u 17om veku posle velike seobe Srba. Pamet u glavu a ne prostačko lupetanje.
Mili
19. Avgust 2021.
Ti koji se zoves Dusan Silni bolje ti pase Dusan misji.
Popisi stanovnistva od turaka zapisivali su pripadnost nekoj veri a ne NACIJI.To je OGROMNA razlika.Da je veci broj po tadasnjem Kosovu bilo hricanske pravoslavne vere nije nikakva novost.Da su hriscani Rimokatolici bili u ogromnoj manjini i to je poznato.Ako sve pravoslavce smatras Srbima moras to nekako da objasnis Grcima ,Makedoncima,Bugarima ,Albancima.
Da su Albanci prihvatili Islam i to je tacno,jer su tako sacuvali svoj nacionalni identitet a posebno posle Austro-Turskih ratova kada su svi uceni ljudi (Albanci mahom)napustili Kosovo a na nihovo mesto,posle amnestije ,dosli Srpski svestenici,koji nisu uopste znali narodni jezik (to jest Albanski).
Smk
29. Jun 2021.
I da su ucestvovali, a nisu, bili bi na strani Turaka!!!
nisliu
15. Avgust 2021.
Albanci su bi osti potomci ira. Mit je mit ....
Pustimo lazi o albancima. Ajstariji narod narod na balkani to zna ceo svet. A balkanski mit, jer gde god su balkanci ratovi bili su gubitnicipozdrav za iskrene istoricare ...