Zajednica srpskih opština na čekanju već 100 meseci

Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.
Ja
31. Avgust 2021.
Zajednica srpskih opstina se treba resiti dosta je 100 meseci cekanja !!!!
Haki
31. Avgust 2021.
Cekajte nikad nece desiti zso bosnizacija kosovo nikad samo kao zko tacka rekao SUD to ne moze desiti sta hocete vas mi da cujemo vi hocete da budite sa kinom i eusijo ali to ne ide ovde nikad derzava ima pravila najvece pravila na svet imate2 posto serba ima pravila vise od 95 posto albanca kako idite na izbore glasaju 8000 glasnika uzimata 10 poslanika pa to nema ni na skandinaviju nigde tacka nikad zso
Vlada
31. Avgust 2021.
ZSO će biti formirana sigurno i stvoriće uslove za kantonizaciju Kosova.
Kosovo će biti kantonizovano, slično Švajcarskim kantonima. Kosovo će imati zajednicku Skupštinu sa pravom Srba na veto, zajedničku policiju i centralnu banku. Formalno će biti u sastavu Srbije a delovaće kao Nezavisna država.
Nikad neće biti deo UN-a već će u UN nastupati uz Srbiju.
To je rešenje koje će uskoro dase desi.
Miodrag iz Peći
31. Avgust 2021.
Potpuno si neobavešten. Barataš nekim floskulama za koje nemaš uporište. Zašto "Bosnaizacija Kosova" kada ti je bluže SAP Kosovo. Zašto Srbima ne bi dali prava koje ste vi imali SR Srbiji. Nego zaboravili ste dobro zlopamtila jedna.
Samo 10 opština sa srpskom većinom imaju 160.000 stanovnika i preko 80.000 glasača i obuhvataju 16% teritorije. A gde su enklave i opštine u kojima su Srbi manjina a to je oko 150.000 Srba. Dakle, na KiM živi oko 310.000 Srba i svih 200.000 sa pravom glasa. Na prethodnim izborima za Srpsku Listu je glasalo oko 60.000 Srba i samo da bi spasili od ispadanja Alijansu poništili su skoro 15.000 glasova. Uostalom, ne bi albanske partije išle sa Albanskim Listama da nisu svesni moći glasačkog tela Srba na kosovskim izborima.
Uostalom, sačekajmo lokalne izbore i naredni popis stanovništva.
Oni
31. Avgust 2021.
Nema Zajednica
zabeli ks
31. Avgust 2021.
Miodrag iz Peći- odakle sad to! Na Albanskom Kosovo živi 310.000 Srba. Znači, nij bilo iselavanje Srba sa Albanskog Kosova osim zanemarljivi prosenat individa. Drugo, Isa Boletina-Kurti, započetak preuzeče dvije opštine naznačene kao večinskim Srbima, dok dvije strateške blokadima iz nutra, zadače konačni udaras rušenjem bilo kakvog san za formiranje tzv SZO.
Miodrag iz Peći
31. Avgust 2021.
I ti se ponisiš time što želiš da zatreš Srbe a te iste Srbe nazivaš genocidnim i one koji prizivaju aparhejd i segregaciju.
Projekat "Albanske Liste" neće proći, nego ćemo čak uzeti i Vučitrn. Uostalom na skorašnjim lokalnim izborima pokazaće se prava snaga one albanske noćne more zbog čega su vam oči krmeljive od nespavanja a to je ona vaša kletva: "Ne daj Bože da se Srbi slože", na kuju vam uzvraćamo sa: "Samo Sloga Srbina Spašava"... I jedno pitanje @ Zabeli. Zašto svi pregovarači i ambasadori u Srbiji znaju srpski. Palmer, sada Eskobar, Lajček, Godfri a koji ambasador sem onih iz Albanije, CG i Severne Makedonije zna albanski. Tako se pikazuje koliko se ceni domaćin i strana u pregovorima.
O statistici je nezahvalno govoriti jer ste tvrdili da Albanaca na KiM ima 2 do 2,5 miliona a poslednji popis je pokazao da je Albanaca na KiM 1.636.000 i ako znamo da je albanska pipulacija jako mlada i da je oko 45% mlađe od 18 godina dolazimo do broja Albanaca koji izađu na izbore a to je nekih 600 do sedamsto hiljada. Pa ako svi punoletni i interno raseljeni Srbi izađu na glasanje a to je u ovom trenutku oko 120.000 srpskih glasača što je 16-17 mandata u parlamentu Kosova* a na ovim lokalnim imamo taman toliko da osvojimo i Vučitrn i obezbedimo Gorancima njihov Dragaš.
zabeli ks
31. Avgust 2021.
Vlada - kantonizacije Albanskog Kosovo!? svašta. Dalje, mi Albanci sa Albanskog Kosova, nije nam nikada ni bio cilj stolica UN-a, nego matica Albaniju. Mi več delujemo, nastupamo uz Albanije, imamo ministra u vladi Albanije. Rešenja nikada više neče biti moguče mimo volje večine Albanaca sa Albanskog Kosova. Piši to negdje. g.Dresun i vlada Srbije izigrali su Hashim Thaçija, njega Hagom, Isa Mustafom i Hotija rušenjem vladu, da bi Srpska Lista filijala Srbije, bila odlujuči faktor u formiranje nove vlade Albanskog Kosovo. Potsjenili ste Albance, dobili vladu Isa Boletini-Kurti 2, i Srbsku Listu ostali van obezvlaščena. Zamisli Kurtijem 3! Bolje da neznaš, nečeš oči sklopiti. Vi niste vjerovali da ima Boga. Mi smo vjerovali, i dočekali taj dan, iskru koja nam je nedostajala od Isa Boletina do dan-danas, bio je dolazak Bregoviča u Albaniju. Al to nije tvog nivoa da bi svahtio ZAŠTO
zabeli ks
31. Avgust 2021.
Miodrag iz Peći- Srbi i su genocidni, bez krvavi ratova ne mogu. To što Rusi u UN, sprečili i aktom proglasiti srbe genocidašnim, a ne da nisu. Albanska Lista če proči, jer se Srbija ne pita. To nismo dosad po preporusi EU i SAD, da nebi vam od tzv SZO, preuzeli 2 sigurni opštine a dvije blokirali za sva,dok traje tzv dogovora. Vi ste uradili največu glupost, iznenadili ste sve nas Albance u zadnjim izborima, sa glasanjem Roma i Bošnjakinju. Niste svesni šta ste nam dali, a šta ste sebi uradili. Zbog tog povoda, sada smo spremniji vam priznati vam i tih 16-17 mandata nego da imate garantovani 10 mandata i stolicu u vladi Albanskog Kosova. Voleo bi da osvojite Vučitrn-Vushtrinë, to bi nam vrlo jako pomoglo da konačno i Štrpcu preuzmemo. Ne razumem Dragaš! Kako misliš njima obezbediti kao opštinu kada ih ima svega i to zajedno sa Bošnjacima 43-44% a Albanaca 57- 58% Albanaca. I na kraj krajeva šta če vam ta gora!
Miodrag iz Peći
31. Avgust 2021.
Znaš li šta će Srbima Gora? Zato što je to najvredniji narod Balkana kao i Cincari što su najpametniji i najtalentovaniji. Cincari nad kojim su Albanci izvršili genocid pre dva veka su zadržali pravoslavnu veru a Goranci i ako muslimani slave Božić, srpsku novu godinu, Vaskrs i Đurlevdan. Da nije Goranaca i mi Srbi i vi Albanci bi picrkali od gladi, ne bi imali hleba da jedemo a tek burek, pa urmašice, baklave... Znam, znam, da su mnoge srpkinje i albanke dobre kulinarke, možda za flije, razlivače, pite i gibsnice... Ali... Kod Srba ste nepravedno zauzeli njihovu slavu ali ja sam uvek prepoznao Goranca jer je on govorio goranski i znao sve srpske slave što kod vas Albanaca znaju samo Rugovci i Katolici iz Metohije.
Ah, da.
Možda će konačni dogovor ipak biti između Srba i Albanaca i već je postignut sa Edijem Esatom Toptanijem a što se tiče Bregovića započeo je sa "Rokaj mandoljine" kao posvetu mandolinisti Isu Boljetiniju 2 ali i završio sa Kalašnjikovim i pokazao da to nije ratnohuškačka pesma.