Ujedinjeni sindikat obrazovanja: Nastava danas nije održana u 70 odsto škola

Ujedinjeni sindikat obrazovanja
Izvor: Lajmi

Ujedinjeni sindikat obrazovanja saopštio je da u 70 odsto obrzovnih ustanova danas nije održana nastava, dodajući da Ministarstvo prosvete može da iznosi podatke, ali da je na terenu realnost drugačija, prenosi Ljaljmi.

„Ministarstvo prosvete i obrazovanja može da iznosi brojke i daje izjave, ali realnost na terenu kaže da u 70 odsto ustanova osnovnog i nižeg srednjeg obrazovanja ove subote nastava nije održana, dok je u ostalima ustanovama broj učenika bio veoma mali", navodi se u saopštenju Ujedinjenog sindikata obrazovanja.

Ujedinjeni sindikat poručio je da, umesto što šalje inspektore u škole, Ministarstvo prosvete treba da održi hitan sastanak sa predstavnicima Asocijacije opština, Savetom roditelja i Ujedinjenim sindikatom obrazovanja kako bi zajedničkim snagama postigli prihvatljiv dogovor u vezi sa izgubljenim časovima tokom štrajka prosvetnih radnika.

„Ako se to ne uradi, onda ćemo imati istu situaciju i sledećih subota, a još više radnim danima, jer nastavni proces neće dobro teći zbog debata koje će se voditi po pitanju časova koji su izgubljeni tokom štrajka “, navodi se u saopštenju.