Hoti u Prizrenu: Osnaživanje, razvoj i zapošljavanje mladih glavni fokus

Avdulah Hoti
Izvor: Klan Kosova

Aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti razgovarao je danas sa mladim aktivistima Demokratskog saveza Kosova iz prizrenskog regiona o problemima i izazovima sa kojima se mladi suočavaju, prenosi Ljajmi.

„Problemi mladih su problemi društva uopšte, naša vlada je pomogla u rešavanju nekih problema kroz posebne grantove za mlade koji su vam potrebni da započnete posao, što je veoma važan element za nezavisnost“, rekao je kandidat za premijera DSK na predstojećim izborima.

Hoti je naglasio da će glavni fokus vlade DSK biti integracioni pristup kvalitetnom obrazovanju, kako bi pomogla mladim u napredovanju u karijeri.

„Našim mladima obezbedićemo kvalitetno obrazovanje, zasnovano na znanju, kao i orijentaciju profila na osnovu potreba na tržištu rada“, rekao je Hoti.

Istakao je da će njegova buduća vlada pomoći mladima mnogim programima i projektima za njihovo osnaživanje, razvoj i zapošljavanje Finansijskim fondom za zajmove i grantove za mlade.

Govoreći o paketu mera za ekonomski oporavak, za koji je Vlada Kosova, prošle godine, izdvojila pet miliona evra za kulturu, omladinu i sport, Hoti je naglasio da će ove godine mladi biti podržani sa 2,5 miliona evra novim paketom za ekonomski oporavak.