Nijedna stranka ne objavljuje listu kandidata, rok ističe 16. januara

Glasanje na vanrednim izborima na Kosovu
Izvor: © Kosovo Online

Stranke na Kosovu još uvek ne objavljuju imena kandidata za poslanike i u toku je sastavljanje lista, koje moraju biti objavljene do 16.januara u 18 časova, prenosi Koha Ditore.

Lider DPK Enver Hodžaj smatra da njihova lista ima ubedljivo najbolje kandidate za poslanike.

„Imamo najkvalitetnije kandidate i to je neuporedivo sa bilo kojom drugom političkom strankom, zahvaljujući njihovom profesionalnom, građanskom, patriotskom i moralnom iskustvu. Prvih 10 kandidata biće prijatno iznenađenje i ne možete ni da zamislite koliko su kvalitetni“, rekao je Hodžaj.

Alijansa za budućnost Kosova još uvek odlučuje o kandidatima za poslanike. Lider ABK Ramuš Haradinj izneo je različite stavove kandidata o poziciji na listi na kojoj treba da budu na izborima 14. februara.

„Moj brat Daut Haradinaj ima mnogo glasova, ali želi da bude na sredini liste, neki kandidati žele da budu na začelju liste. Tako je naš novi saborac Ismet Šamoli zatražio da bude na samom kraju liste“, objasnio je Haradinaj.

Sastav lista nisu objavili ni Pokret Samoopredeljenje, Demokratski savez Kosova i Socijaldemoratska inicijativa.

Rok za objavljivanje lista ističe u subotu 16. januara u 18 časova. Dan pre isteka roka za formiranje koalicija, proglašene su dve koje su okupile ukupno četiri stranke.