Jovanović: U Srbiji od sutra bez zakazivanja i za "Sinofarm" vakcinu

Mihailo Jovanović euprava
Izvor: nspm.rs

Direktor Kancelarije za eUpravu Mihailo Jovanović rekao je za RTS da će od sutra na svim vakcinalnim punktovima širom Srbije biti omogućeno vakcinisanje bez zakazivanja za vakcine "Fajzer", "Sputnjik V" i "Sinofarm".

Jovanović je naveo da je prošle nedelje počela vakcinacija bez zakazivanja "Fajzerovom" i "Sputnjik V" vakcinom, a da se danas ta akcija nastavlja.

Ukazao je da je više desetina hiljada građana iskoristilo tu šansu i još jedan pozvao građane da odu u najbliži dom zdravlja i masovni punkt, jer je na svim punktovima u Srbiji omogućena vakcinacija bez zakazivanja.

Naveo je da je dobra vest da će od sutra biti omogućema vakcinacija bez zakazivanja i "Sinofarm" vakcinom.

Poručio je da je počev od sutra za tri vakcine slobodno vakcinisanje bez zakazivanja na svim punktovima u Srbiji.

Govoreći o tome kakvi su dosadašnji podaci o vakcinaciji, Jovanović je rekao da podaci od jutros pokazuju da je do sada u Srbiji dato 3.255.000 vakcina, od toga je prva doza 1.945.000, a druga doza negde oko 1.310.000 vakcina.

"Broj građana koji su imunizovani je negde oko 1.200.000. To su oni građani gde je prošlo tri nedelje od druge doze, odnosno pet nedelja od prve doze kada je u pitanju 'Astra-Zeneka' ", istakao je Jovanović.

Jovanović je naveo da očekuje da do kraja dana bude data milionita doza vakcine u Beogradu.

"To je veoma značajno za glavni grad koji je motor i privrednog i trgovinskog razvoja i turizma i jednostavno zavisi od lokalne samouprave do lokalne samouprave kakav je odziv na vakcinaciju. Sigurno je Beograd jedan od najboljih", dodao je Jovanović.

Među imunizovanima je, kaže Jovanović, 52 odsto žena, a najviše građana je primilo "Sinofarm" vakcinu.

Na pitanje koliko je do sada vakcinisano stranaca u našoj zemlji, Jovanović kaže da je do sada negde oko 39.000 stranaca primilo vakcinu u našoj zemlji.