Kurti i ambasadorka Finske o situaciji sa kovid-19

Kurti i Stjernval
Izvor: Vlada Kosova

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti razgovarao je danas sa ambasadorkom Finske na Kosovu Piom Stjernval o upravljanju situacijom sa pandemijom kovid-19.

Kurti i Stjernval su na sastanku razgovarali o trenutnoj situaciji, upravljanju i sprečavanju širenja pandemije kovid-19 i nedavnim odlukama Vlade Kosova za postepeno ublažavanje mera, navodi se u saopštenju iz kancelarije kosovskog premijera.

Nakon izrade i primene prvog hitnog fiskalnog paketa vlade, kako je saopšteno, kosovsko Ministarstvo finansija i transfera pri kraju je priprema paketa za oporavak privrede.

"Drugi paket ima za cilj da se bavi srednjoročnim ekonomskim implikacijama pandemije i ekonomskog preusmeravanja, sa posebnim naglaskom na podršku ženama u privatnom sektoru i učešću dijaspore u ekonomskom razvoju Kosova", navodi se u saopštenju.

Stjernval je izrazila zahvalnost zbog reakcije institucija na pandemiju kovid-19, kako u pogledu javnog tako i ekonomskog zdravlja i ponovila je spremnost Finske da pruži pomoć Kosovu u izgradnji i pripremi kapaciteta za postizanje ciljeva.