Ranilug: Tržišni i sanitarni inspektori obilaze prodavnice

Ranilug - Distibucija maski i rukavica
Izvor: Kosovo Online

Odbor za vanredne situacije u opštini Ranilug započeo je sa distribucijom zaštitnih maski i rukavica svim prehrambeno-trgovinskim objektima, koje su podelili i tom prilikom se uverili u uslove rada u vanrednoj situaciji u suzbijanju zaraze koronavirusom, rečeno je za Kosovo Onlajn iz te opštine.

Tržišni i sanitarni inspektori su tom prilikom apelovali na trgovinske radnike koji su u stalnom kontaktu sa stanovništvom da se pridržavaju smernica koje su donele nadležne institucije kako bi zaštitili sebe i istovremeno građane koji se snabdevaju u njihovim trgovinama i da poštuju ograničeno radno vreme od 6 do 10 časova i od 16 do 20 časova.

Volonteri Omladinskog saveta su nastavili sa posete staračkim domaćinstvima u selu Drenovce i distribuirali tražene lekove i životne nanamirnice u prethodno posećenim selima.

Odbor za vanredne situacije nastavlja da apeluje na stanivništvo opštine u cilju zaštite zdravlja i sprečavanja pojave i širenja koronavirusa i zahteva da se ponašaju odgovorno i prema sebi i prema drugima.

Mere koje su na snazi u Opštini Ranilug:

  • Zabranjeno je kretanje građana i privatnih vozila od 24. marta 2020. godine između 10 i 16 časova i od 20 do 6 časova ujutru, osim za medicinske potrebe, proizvodnju, snabdevanje i prodaju osnovnih životnih namirnica i lekova za ljude i životinje, za usluge i aktivnosti koje su u vezi sa upravljanjem pandemijom (zdravstvo, bezbednost i javna uprava).
  • Obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica u svim javnim objektima.
  • Neizlaženje iz svojih domova bez prevelike potrebe.
  •  Zabrana okupljanja na igralištima i parkovima za decu i starije.
  • Zabrana okupljanja više od 2 osobe, u javnim prostorijama kao i na otvorenom prostoru.
  • Svi prehrambeni maloprodajni objekti svoje radno vreme da prilagode od 6 – 9 i 30 časova ujutru i 16 do 19 i 30 časova.

Oni koji nisu u mogućnosti da nabave osnovne životne namirnice kao i lekove, mogu se svakodnevno obratiti Odboru za vanredne situacije u Ranilugu.