Vučić ugostio Petroviće iz Velike Hoče: Ne brinite zbog gubitka koji vam je napravljen

Vučić sa porodicom Srđana Petrovića.jpg
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas Srđana Petrovića i njegovu porodicu iz Velike Hoče, kojima su kosovska policija i carina prošlog četvrtka zaplenili gotovo svo proizvedeno vino.

"Gledali smo, nažalost bez mogućnosti da pomognemo, koliko je vama bilo teško, nama je zbog nemoći, čini mi se, bilo još teže. Ne postoji Srbin koji nije bio ponosan na to kako ste se držali", prokomentarisao je Vučić maltretiranje kroz koje je prošla porodica Petrović prošle nedelje.

Predsednik Srbije je poručio porodici Petrović da ne brine zbog gubitka koji im je napravljen.

"Oni ne znaju razliku između vranca, graševine, smederevke.., pa izmešali sve", rekao je Vučić.

Supruga Srđana Petrovića zahvalila je Vučiću što ih je primio i što je uz njih. Zahvalila je i meštanima Velike Hoče.

"Najviše sam se potresla kada sam videla svoje dete na krovu, kao majka molila sam, kumila sve koji su došli da ćemo platiti sve šta treba, ali nisu imali razumevanja za moju decu", rekla je Daliborka Petrović.

Kosovska policija i carina ovoj porodici je zaplenila oko 42.000 litara vina.

Posle sastanka sa predsednikom Srbije Srđan Petrović je rekao da njegova porodica želi da nastavi sa proizvodnjom vina na Kosovu i da živi od svog rada i truda.

"Nadamo se da ćemo nastaviti tu gde smo stali i da ćemo raditi naš posao koji smo radili i da Velika Hoča nastavi da živi", rekao je Petrović.

Vučić je na poklon dobio vino koje su napravili Petrovići, suvo Metohijsko crveno, sa etiketom na kojoj piše: "Velika Hoča, Kosovo i Metohija, Srbija".