Brnabiq: E ardhmja e ndritur e Ballkanit të Hapur, nesër për këtë me Ramën në Tiranë

Ana Brnabić
Burim: Kosovo Online

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq, tha se beson se e ardhmja e nismës “Open Balkans” është e ndritur dhe se nesër në Tiranë për këtë do të diskutojë me kryeministrin shqiptar Edi Ramën, transmeton RTV.

“Pavarësisht disa deklaratave, nuk besoj se Rama është kundër nismës “Open Balkans”, mendoj se ka folur për këtë në konferencën e fundit për shtyp me presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq. Besoj se e ardhmja e saj është e ndritur dhe e sigurt dhe që edhe vendet e tjera të rajonit t'i bashkohen kësaj nisme”, tha ajo.

Sipas saj, Ballkani i Hapur është një nismë autoktone dhe jashtëzakonisht praktike, sepse çdo projekt që realizohet në kuadër të tij ka një aplikim specifik dhe përfitimet e tij për ekonominë dhe qytetarët ndjehen drejtpërdrejt.

“Ky është vetëm fillimi dhe nëse shihni shkëmbimin e ndërsjellë të mallrave mes Shqipërisë, Serbisë dhe Maqedonisë së Veriut, harmonizimin e procedurave doganore dhe fitosanitare, shkurtimin e kohës së pritjes në pikat kufitare, qytetarët dhe ekonominë do të na detyrojnë jo vetëm neve, por edhe gjenerata e ardhshme e politikanëve të vazhdojë me këtë iniciativë dhe ta zgjerojë atë”, tha Brnabić.

Ajo shtoi se është gjithashtu e bindur se politikanët e tjerë në rajon do të detyrohen nga biznesmenët dhe qytetarët e tyre t'i bashkohen Ballkanit të Hapur.

"Në shekullin e 21-të, qarkullimi i lirë i njerëzve, mallrave dhe kapitalit, lehtësimi i studimeve, trajtimi i lejeve të punës është diçka që ka një të ardhme të sigurt. Kjo nismë do të bëjë një të ardhme më të ndryshme dhe më të mirë nga e shkuara që kishim, veçanërisht ajo nga 90. Si politikanë të përgjegjshëm, ne do t'u tregojmë të rinjve në rajon se mund të krijojmë kushte të ndryshme dhe një të ardhme më të mirë, që do të thotë se ata do të qëndrojnë këtu, do të krijojnë familjet e tyre këtu dhe do të shtojnë vlerë për të gjitha vendet e rajonit. “, theksoi kryeministrja.