Andriq Rakiq: Uglanin e pranon se do t'i pyesë përfaqësuesit e pushtetit ekzekutiv se çfarë të bëjë

Andrić Rakić
Burim: Kosovo Online

Menaxherja e programit të organizatës joqeveritare Nisma e Re Sociale nga Kosova, Millica Rakiq Andriq, deklaroi në lidhje me deklaratën e kryetarit të Komunës së Mitrovicës Veriore, Nexhat Uglanin, se do të konsultohet me Ministrinë e Administrimit të Pushtetit Lokal lidhur me kërkesën e qytetarëve për peticion për zëvendësimin e kryekomunarit, se një përfaqësues i pushtetit legjislativ e pranon hapur se do t'i pyesë përfaqësuesit e pushtetit ekzekutiv se çfarë të bëjë.

Ajo shtoi në platformën “X” se roli i tyre është procedural dhe se nuk kanë çfarë të miratojnë apo të mos miratojnë.

“Nuk mund të them para kohe, por do të jem në kontakt me përfaqësuesit e MAPL-së, do të bisedoj me ta se si do të veprohet, tha Uglanin. Një përfaqësues i degës legjislative të qeverisë pranon hapur se do t'i pyesë përfaqësuesit e pushtetit ekzekutiv se çfarë të bëjë. Roli i të dyve në këtë rast është procedural dhe ka të bëjë me informimin e iniciatorit për numrin total të votuesve të regjistruar për të llogaritur se sa është 20%. Me fjalë të tjera, nuk ka asgjë për ta (mos)aprovuar”, ka shkruar Andriq Rakiq.