Makron ka biseduar me Kurtin: Për anëtarësimin në Këshillin e Evropës përparimi në zbatimin e BKS-së është i rëndësishëm

Kurti i Makron
Burim: Reporteri

Presidenti i Francës, Emanuel Makron, në një bisedë telefonike me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti, ka theksuar se në kontekstin e aplikimit të Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës, Parisi i kushton rëndësi të madhe progresit në themelimin e Bashkësisë së Komunave me shumicë serbe.

Siç thuhet në njoftimin e kabinetit të presidentit francez, Makron ka kujtuar “përkrahjen e palëkundur të pavarësisë franceze dhe integrimit evropian të Kosovës” dhe përshëndeti zbatimin e vendimit të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës për kthimin e tokës në Manastirin e Deçanit.

Makron nënvizoi rëndësinë që Franca, në kontekstin e aplikimit të Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës, i kushton progresit të shpejtë dhe të pakthyeshëm në zbatimin e Bashkësisë së Komunave me shumicë serbe.

Ai po ashtu shprehu keqardhjen për dështimin e votimit për shkarkimin e kryetarëve të komunave në katër komuna në veri të Kosovës.

Ai përkujtoi se është ende e nevojshme që sa më shpejt të organizohen zgjedhje të reja, në të cilat do të marrë pjesë edhe popullata serbe, thuhet në deklaratë.