Zubin Potok: Po ndërtohet stacion policor pranë shkollës fillore “Jovan Cvijiq”, vendasit e shqetësuar

Zubin Potok
Burim: Kosovo Online

Në afërsi të shkollës fillore “Jovan Cvijiq” në Zubin Potok, të premten kanë filluar punimet për ndërtimin e stacionit policor, gjë që ka shqetësuar edhe më shumë banorët e kësaj komune.

Në një bisedë për Kosovo online, kryetari i Autoritetit të Përkohshëm të Komunës së Zubin Potokut, Srxhan Vuloviq, thotë se të hënën shkolla do të dorëzojë raport në Prokurori dhe do të kërkojë ndërprerjen e punimeve.

“Ata e kanë filluar punën të Premten e Shenjtë, të cilën e festojnë 70 për qind e popullit në Zubin Potok, dhe 30 për qind shkojnë në festë, ne do të bëjmë gjithçka për të mbrojtur të drejtat e tyre me njerëzit tanë, është angazhuar avokati Nebojsha Vlajiq, dhe të hënën do të dorëzohet aplikimi për ndërprerjen e punës. Në vitin 2018 me vendim të Ministrisë së Punëve të Brendshme në Prishtinë, shkollës i është hequr parcela, por askush nga komuna nuk ka marrë asnjëherë vendim për këtë dhe as nuk është marrë një leje ndërtimi është kërkuar ndonjëherë për të ndërtuar ndonjë gjë. Mund ta merrni me mend pse e filluan punën tani”, thotë Vuloviq.

Policia e Kosovës ka thënë se sipas planit, fillimisht në parcelën e përmendur në afërsi të shkollës fillore “Jovan Cvijiq” duhet të vendosen kontejnerë policor.

Për momentin nuk dihet nëse në ato kontejnerë do të vendosen pjesëtarë të rregullt të policisë apo të forcave speciale të Policisë së Kosovës.