ANKETA Mladi u Skoplju u 2024. žele više obrazovnih mogućnosti, poslovnih prilika i zdraviju životnu sredinu

Anketa u Skoplju
Izvor: Kosovo Online

Više uspeha na fakultetu, raznovrsnije obrazovne mogućnosti, poslovne prilike, stabilna finansijska situacija, ispunjen socijalni život i očuvanje zdrave životne sredine, želje su mladih iz Skoplja povodom Nove godine.

Studentkinja iz Skoplja rekla je za Kosovo onlajn rekla je da bi volela da mladi tokom naredne godine imaju veću podršku kada je reč o ulaganjima u obrazovanje i edukaciju.

Takođe, dodala je da bi od velikog značaja za mlade bila i promocija očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja.

"Što se tiče mojih ličnih, odnosno privatnih želja, da svi moji najmiliji budu zdravi i živi i ispunjeni puno mira, spokoja i ljubavi. A u odnosu na mlade, uvek mlade vezujem za reč podrška i volella bih da imaju više podrške u edukacijama, odnosno u obrazovanju, formalno i neformalno. Mnogo više podrške u pogledu dešavanja koja se dešavaju oko nas u mentalnom i fizičkom zdravlju i naravno podrška u pogledu finansija i ekonomskog dela", rekla je ona.

Uspeh na fakultetu ali i zdraviju okolinu poželeo je mladić koji studira u Skoplju.

"Znači ovako, ja bi prvo da moje ocene na fakultetu budu bolje. Više druženja i aktivniji život za sve nas koji idemo na fakultet. Čistiji grad i da se zalažamo za čistiji vazduh i čistiju životnu sredinu u narednoj godini", istakao je on.

Njegov kolega poželeo je da mladi imaju više mogućnosti nakon završenih studija 

"Prvo, naravno, bolje ocene na fakultetu i bolji noćni život nas studenata u Skoplju. Želim više mogućnosti za studente u zemlji nakon diplomiranja", poručio je on.