Austrijski novinari u četvorodnevnoj poseti Kosovu, pripremaju priče o životu Srba

Austrija
Izvor: Ekonomia Online

Novinari iz Austrije posetili su danas Radio televiziju Srbije, a sutra putuju na Kosovo, kako bi se upoznali sa katastrofalnim uslovima života našeg naroda, izjavio je episkop austrijsko-švajcarski Andrej Ćilerdžić koje je organizator ove posete, prenosi RTS.

"Sa blagoslovom njegove svetosti našeg patrijarha doneli smo odluku da pozivamo austrijske novinare da posete našu zemlju i da se upoznaju sa katastrofalnim stanjem našeg naroda koji živi na Kosovu i Metohiji", izjavio je episkop.

Novinari u poseti Radio-televiziji Srbije posetili su spomenik “Zašto” i odali poštu poginulima u bombardovanju 1999. godine.

“Veoma smo pogođeni svime što smo danas videli, posebno žrtvama tog napada, ali nažalost u ratovima je uvek tako, najvišu cenu plaćaju oni koji su najmanje povezani sa samim događajem", rekao je Georg Puling, novinar "Katpresa".

Novinar austrijskog javnog servisa ORF Markus Maršalek rekao je da je važno čuti različite strane iste priče.

"Mislim da je jako važno čuti nekoliko različitih strana i ući u sve ovo sa radoznalošću koja je ipak kritička jer jedino na taj način možemo da shvatimo i da ispričamo priču tih novinara", kazao je on.

Sutra putuju na Kosovo gde će provesti četiri dana pripremajući priče o tamošnjem životu našeg naroda.