Azemi: Ni ova vlada nije uradila ništa za radnike u privatnom sektoru

Jusuf Azemi
Izvor: Ekonomia Online

Predsednik Sindikata privatnog sektora Kosova Jusuf Azemi izjavio je danas za RTV Dukađini, povodom obeležavanja 1. maja, Međunarodnog praznika rada, da ni aktuelna vlada nije uradila ništa za radnike u privatnom sektoru.

Azemi je, u emisiji "Pet" odbacio je navode kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ističući da on može da kaže da su otvorena nova radna mesta i stvoreni bolji uslovi za radnike u privatnom sektoru, ali da je obezbeđivanje boljih uslova za radnike u privatnom sektoru od strane ove vlade, kao i ranijih, "ravno nuli".

"Ali, mi smo ovde svaki dan i nekoliko puta smo pitali, i danas smo pitali, u vezi sa nekim obećanjima koja su data tokom kampanje - može li neko da izađe i kaže – da, ovo smo ispunili", rekao je Azemi.

On je dodao da u vladi znaju da ne mogu da ispune sva obećanja iz kampanje, ali da treba da obznane razlog zašto se ona ne ispunjavaju.

Azemi je rekao da je ironija da su u ovom periodu radnici javnog sektora bili i dalje su u boljem položaju od onih u privatnom sektoru.