Danica Karađorđević: Čula sam se sa hrabrom Dragicom, svi da pomognemo

Danica Karađorđević
Izvor: Fejsbuk

Princeza Danica Karađorđević objavila je na društvenim mrežama da se telefonom čula sa Dragicom Gašić, prvim srpskim povratnikom u Đakovicu nakon 22 godine izgnanstva.

"Sinoć sam telefonom razgovarala sa gospođom Dragicom Gašić. Hrabrom ženom i prvom Srpkinjom koja se u junu vratila u Đakovicu. Dragicu obezbeđuje kosovska policija, koju mora da informiše o svom kretanju, i kako kaže, situacija je trenutno mirna. Ipak, neophodno je da svi učinimo ono što možemo, kako bi joj pomogli da joj dani u rodnom gradu, u koji se s puno ljubavi i nade vratila, budu što sigurniji i bezbedniji", navela je princeza Danica.

Princza Danica je ovom prlikom apelovala na "međunarodnu zajednicu, ali i na lokalnu samoupravu u Đakovici, da svojim autoritetom i svim raspoloživim mehanizmima pomognu Dragici da se njena elementarna ljudska prava poštuju".

"Filip i ja ćemo biti u kontaktu sa g-đom Dragicom, i trudićemo se da sa naše strane pomognemo koliko možemo. U ovom trenutku je najvažnije da svi budemo svesni nepravde koja se čini jednoj ženi, u 21. veku u sred Evrope, i da ne zatvaramo oči pred ovim i sličnim problemima, već da o njima govorimo i insistiramo da se takvi problemi rešavaju. Ljudi koji su prognani sa svojih ognjišta imaju pravo da se vrate u svoje domove i to je njihovo legitimno pravo koje se mora poštovati", napisala je princeza Danica na Fejsbuku.

 

Милена
15. Jul 2021.
Диван гест, достојна принцеза Даница!
Miodrag iz Peći
15. Jul 2021.
Princeza Danica Karađorđević je ćerka najpoznatijeg srpskog slikara Milana Cileta i Bebe Marinković. Ako Bog da da princeza Danica postane Kraljica Majka a njen sin princ od Jugoslavije postane Kralj od Jugoslavije i kruniše se u mojoj Pećkoj Patrijaršiji gde sam se ja i svi moji preci krstili.
Ломке
25. Jul 2021.
Принцезу Даницу за српску краљицу!