Deci na Kosovu uručeni paketići - novogodišnji poklon predsednika Aleksandra Vučića

Deci na Kosovu uručeni paketići - novogodišnji poklon predsednika Aleksandra Vučića
Izvor: Kosovo Online

Najmlađima na Kosovu danas su podeljeni novogodišnji paketići koji su, već tradicionalno, poklon predsednika Srbije Aleksandra Vučića srpskoj deci širom Kosova.

Paketići su podeljeni i u Predškolskoj ustanovi "Maja" u Banjama, mestu u opštini Srbica, a Vasilije Tomašević, predsednik Privremenog organa Opštine Srbica kazao je da im ti paketići veoma znače jer izazivaju osmehe, sreću i radost kod dece.

Zahvalio je predsedniku Vučiću i svima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju koji su danas još jednom usrećili srpsku decu na Kosovu.

"Trude se svakoga dana da naša deca budu srećnija i zbrinuta u ovim teškim vremenima u kojima živimo. Još jednom veliko hvala. Znamo da predsednik Vučić razmišlja o nama, o našoj deci, o svim ljudima koji žive na KiM i što se tiče Kancelarije za KiM izašla je mnogo puta i mnogo pomogla narodu koji živi na ovim prostorima", kazao je Tomašević.

 
U ime predsednika Vučića, paketiće je deci podelio Miloš Terzić, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM koji je istakao da mu je neizmerna čast i zadovoljstvo što je imao priliku da u ime predsednika obraduje najmlađe sunarodnike na Kosovu.

"Već tradicionalno predsednik obezbeđuje poklone za srpsku decu na KiM. Cilj svega toga je da im čestitamo praznike, ali i da našu srpsku decu učinimo srećnom i pokažemo da je srpski predsednik, srpska država, vlada uvek uz naš narod na KiM i da će tako uvek i biti", poručio je Terzić.

Dodaje da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa opštinama obezbedila paketiće i poklone za srpsku decu širom Kosova.

"Naša zadatak ostaje jasan, a to je da se borimo za ostanak i opstanak našeg naroda i dece na Kosovu i Metohiji pored svih izazova sa kojima se suočavamo jer nema ništa vrednije od naše dece na KiM i od našeg Kosova i naše Metohije", kazao je.

Čestitao je srpskom narodu na Kosovu srpsku Novu godinu uz želju da 2024. godina bude puna uspeha, zdravlja i političkih pobeda što je, kako je kazao, nasušna potreba pre svega za srpski narod na Kosovu.

"Pred Srbijom je puno izazova u narednom periodu, a na nama je da svi predano, marljivo radimo na tome da Srbiju osnažimo i ekonomski i politički i vojno jer samo ekonomski snažna Srbija može da sačuva srpski narod, srpske nacionalne interese i vrednosti ovde na KiM", poručio je Terzić.