Filip Karađorđević u Hilandaru: Došao sam da se pomolimo za našu Srbiju, za naš narod na Kosovu i Metohiji

Princ Filip u Hilandaru
Izvor: Facebook

Princ Filip Karađorđević, povodom praznika Presvete Bogorodice Trojeručice, igumanije manastira Hilandar, prvi put je boravio u toj svetinji gde ga je u carskoj srpskoj lavri dočekao iguman Metodije.

Princ Filip je, kako se navodi na Fejsbuku, svoju posetu iskoristio da se pomoli za porodicu, celi kraljevski dom i za srpski narod, ali i da se detaljnije upozna sa istorijom manastira Hilandara i njegovom arhitekturom.

"Ovo je moja prva poseta Hilandaru i hvala Presvetoj Bogorodici što sam imao prilike da se bolje upoznam sa istorijom manastira i njegovom okolinom i da proslavim ovaj veliki praznik u našoj najvećoj svetinji. Došao sam da se pomolimo za našu Srbiju, za naš narod na Kosovu i Metohiji i za jedinstvo kraljevskog doma. Hvala vam što se neprestano molite za nas, i molim vas da u vašim molitvama i ubuduće imate naš, Kraljevski dom i naš narod", poručio je princ Filip tokom slavskog ručka u manastirskoj trpezariji. 

Princ Filip i iguman Metodije razmenili su prigodne poklone, pa je tako iguman Metodije princu Filipu darivao ikonu Presvete Bogorodice Trojeručice i Plaketu povodom 825 godina od osnivanja Manastira Hilandara, dok je princ igumanu poklonio zastavu cara Dušana, čiji se original čuva u manastirskoj riznici i koja je bila nošena na krunisanju njegovog čukundede kralja Petra Prvog.