Hodaj: Akcije u Severnoj Mitrovici neuspešne zbog curenja informacija

policija u štrpcu.jpeg
Izvor: Reporteri

Kuštrim Hodaj izvršni direktor Policijskog inspektorata, kazao je za RTK da su se policijske akcije u Severnoj Mitrovici u nekim slučajevima pokazale neuspešnim zbog curenja informacija.

Policijski inspektorat sumnja da su u širenje informacija možda umešani policijski službenici i da je istraga već počela da ukazuje na pojedina lica.

Kuštrim Hodaj izvršni direktor PIK-a, rekao je za RTK da postoji sumnja da je došlo do curenja informacija "jer u trenutku kada je policija stigla na lokacije za koje je bila predviđena racija, ispostavilo se da je informacija ranije bila dostupna osumnjičenima i da tražene osobe nisu pronađene na predviđenom mestu".

Ova institucija dobila je zeleno svetlo od Državnog tužilaštva za pokretanje istrage protiv policajaca osumnjičenih za širenje informacija.

"Pokrenuli smo neke istrage, imamo ovlašćenja od tužilaca da sprovedemo istrage kako bismo otkrili kako je došlo do curenja informacije. Naravno da mogu biti inkriminisani i zvaničnici za curenje informacija", rekao je Hodaj za RTK.