Humanitarna organizacija "Srpska solidarnost" darivala porodilje i bebe rođene tokom praznika na Kosovu

"Srpska solidarnost" darivala porodilje i bebe rođene tokom praznika na Kosovu
Izvor: Print Screen/RTS

U porodilištima u srpskim sredinama na Kosovu rođeno je 14 beba tokom uskršnjih praznika, za koje su u humanitarnoj organizaciji "Srpska solidarnost" obezbedili prigodne pakete za prve dane boravka kući po napuštanju bolnice, a njihovim majkama dodelili po 100 evra, piše RTS.

Iz "Srpske solidarnosti" su saopštili da su  akciju "Vaskrslo Kosovo i Metohija" uspešno realizovali šesti put za redom, i da su darivali porodilje i bebe u sva tri porodilišta u srpskim sredinama na Kosovu.

"Kao i prethodnih godina za Vaskršnje praznike obišli smo sva tri porodilišta: u Pasjanu, Gračanici i Kosovskoj Mitrovici. U želji da pružimo podršku hrabrim mamama koje su tokom Vaskrsa donele na svet nove male čuvare Kosova i Metohije, članovi naše organizacije su im darivali novčane donacije kao i prigodne pakete za bebe", izjavio je Branko Antić iz te humanitarne organizacije.

U paketima za bebe su pelene, bodići, kozmetika i ostala bebi oprema. Od 14 beba šest je tokom Uskrsa rođeno u Pasjanu, dve u Gračanici i šest u Kosovskoj Mitrovici.

Humanitarci "Srpske solidarnosti" su porodiljama preneli da s'obzirom na sve teže životne okolnosti, skromnim doprinosom žele da im poruče da nisu same, da misle na njih i da se od srca raduju svakoj bebi koja se rodi na Kosovu.

Branko Antić se zahvalio svim donatorima koji su učestvovali u akciji i najavljuje da "Srpska solidarnost" nastavlja sa novim vidovima pomoći Srbima na Kosovu, te da su svi koji su zainteresovani da pruže podršku dobrodošli.