IOM i opština Gračanica obezbedili reagense za laboratorijske analize obolelih od koronavirusa

IOM i Gracanica obezbedili reagense
Izvor: Radio Televizija Gračanica

Predstavnici Međunarodne organizacije za migraciju IOM u saradnji sa opštinom Gračanica uručili direktoru Kliničko bolničkog centra Priština-Gračanica prof. dr Bratislavu Laziću reagense za laboratorijske analize za obolele od kovida-19, javlja Radio-televizija Gračanica.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović rekao je da je sporazum sa šeficom IOM-a Anom Rostovskom potpisao pre mesec dana.

“Uručenje ovih reagenasa je dokaz o efikasno izvršenoj obavezi iz sporazuma kao i potvrda dobre saradnje IOM-a i bolnice u Gračanici. U ovoj teškoj situaciji, u vreme pandemije, pokazujemo da nam je zdravlje naših građana veoma važno", istakao je Popović.

Direktor KBC Priština-Gračanica prof.dr Bratislav Lazić potvrdio je reči predsednika opštine Gračanica i izrazio nadu da će se odlična saradnja nastaviti u budućnosti.

„Оvo nije jedina donacija koju smo dobili zahvaljujući opštini Gračanica. Angažovanjem predsednika Popovića bolnica je u više navrata dobijala vrlo kvalitetan oblik pomoći", rekao je prof. dr Lazić.

On je trenutnu epidemiološku situaciju na teritoriji opštine Gračanica ocenio kao mnogo povoljniju u odnosu na prethodni period i istakao da je to "rezultat imunizacije koju je za naše stanovništvo obezbedila Republika Srbija".