Jašaraj: Testiranje nastavnika ponižavanje njihovog rada i znanja

Rahman Jašaraj
Izvor: Reporteri

Predsednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture Rahman Jašaraj izjavio je da Sindikat neće dozvoliti ocenjivanje rada nastavnika, jer bi prema njegovim rečim to značilo potcenjivanje njihovog znanja, prenosi Koha.

"Neka Ministarstvo rada ne pomišlja da će biti ikakve pismene provere znanja nastavnika, to se nikada nije desilo i nikada se neće desiti. Nikada to nećemo dozvoliti jer je to potcjenjivanje rada i znanja koje su ti ljudi stekli na fakultetima”, rekao je Jasharaj.

Dodaje da političke stranke u predizbornoj kampanji govore kako je obrazovanje prioritet, a kada dođu na vlast onda ga ne spominju.

"Kada sednu u fotelju daju do znanja da im obrazovanje nije u prioritetima. Rekao sam to nekoliko puta i ponoviću, ne možete voditi uspešnu bitku u 21. veku sa vrtoglavim napretkom tehnologije kada većina škola zapravo radi sa olovkama, sa knjigama koje ne odgovara nastavnom planu i programu, sa nastavnim planom i programom koji je neko drugi doneo i koji ne odgovara okolnostima našeg vremena“, rekao je Jašaraj.