Kancelarija za KiM nastavlja da pomaže socijalno ugroženom stanovništvu na Kosovu

Kancelarija za KiM obilazi socijalno ugrožene porodice
Izvor: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ove godine je finansijski podržala kupovinu i dodelu 8.000 paketa hrane i isto toliko paketa higijene za socijano ugroženo stanovništvo, povratnike i ljude na Kosovu čija je imovina bila ugrožena usled prirodnih nepogoda.

Predstavnici Kancelarije za KiM iz Sektora za povratak, socijalna pitanja i ljudska prava prethodnih dana borave u na Kosovu, obilaze socijalno ugrožene porodice koje su pretrpele štetu usled nedavnih poplava i zajedno sa predstavnicima i volonterima Crvenog krsta uručuju pomoć pakete onima kojima su oni potrebni.

Pomoćnica direktora Kancelarije Svetlana Miladinov kaže da je ovo samo jedan od vidova pomoći socijalno ugroženom stanovništvu na Kosovu.

"Godinama unazad Kancelarija obezbeđuje i u saradnji sa Crvenim krstom distribuira pakete hrane i higijene za one kojima je takav vrsta pomoći neophodna. Predstavncii Kancelarije prethodnih nekoliko dana su na terenu, od Kline, Istoka, Vitomirice, Goraždevca, Gračanice, Ugljara, preko opština na severu pokrajine. Obilaze i socijalno ugrožene porodice koje su pretrpele štetu usled nedavnih poplava i nastaviće to i za vikend. Ova vrsta pomoć predstavlja važan mehanizanm u slučaju bilo kakve nesreće ili prirodne nepogode. Odgovorna socijalna politika jedan je od prioriteta Kancelarije za KiM i nastavićemo da pomažemo", istakla je Miladinov, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ona dodaje da će Kancelarija tokom 2023. godine nastaviti finansijsku podršku programima i projektima koji za cilj imaju unapređenje socijanog položaja osetljivih grupa, pojedinaca i porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, kao i domaćinstava pogođenih prirodnim nepogodama.