Kosovo potpisalo sporazum sa Svetskom bankom vredan 47 miliona evra

Murati - Paoluči
Izvor: Klan Kosova

Ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati i direktor Svetske banke za Kosovo Masimilijano Paoluči potpisali su danas sporazum o finansiranju "Projekta reforme sistema socijalne pomoći na Kosovu", prenosi TV Kljan Kosova.

Murati je pohvalio podršku Svetske banke u procesu socijalne reforme na Kosovu i naglasio da sporazum ima veliku vrednost za Kosovo s obzirom na potrebu da se poboljša socijalna politika.

Kosovska vlada pridaje veliki značaj socijalnim programima koji obezbeđuju smanjenje siromaštva i socijalne i ekonomske razlike na Kosovu, što će omogućiti i osigurati danas potpisani sporazum na najbolji mogući način i posvećenost Svetske banke tom cilju je dobrodošla.

Sporazum je vredan 47 miliona evra, od kojih će za jačanje sistema pružanja socijalne zaštite biti izdvojeno oko 5 miliona evra, a ostali iznos, biće usmeren na poboljšanje učinka šeme socijalne pomoći.

Potpisivanjem sporazuma pospešuje se i sprovođenje mere 3.3 – Reforma šeme socijalne pomoći, u okviru Paketa za ekonomski preporod.