Najboljim harmonikašima sa Kosova, Jovanu i Nikoli, potrebna nova harmonika

harmonikaši Jovan i Nikola Stojković
Izvor: Kosovsko pomoravlje.org

Jovan i Nikola iz Parteša su najbolji mladi harmonikaši sa Kosova i neophodna im je nova harmonika za koju je potrebno 6.000 evra, prenosi Kosovsko pomoravlje.

Rad i talenat Jovana i Nikole nagrađen je na prestižnim takmičenjima širom Srbije. Obojica pohađaju nižu muzičku školu „Stevan Hristić“ u Partešu u klasi profesora Ljubomira Đorđevića. Harmoniku su zavoleli od malih nogu, a poslednjih nekoliko godina nastupaju zajedno.

Najbolji harmonikaši sa Kosova i Metohije Stojkovići su ponos Kosova i Metohije. Oni su među najboljim mladim harmonikašima u Srbiji. Za 12 godina porodica je sama kupila 4 harmonike. Njihov nivo usavršavanja sada zahteva profesionalni instrument koji roditelji ne mogu da im priušte.

Brojna priznanja na zidovima zajedničke sobe pokazuju koliko su ovi momci predani muzici. Već u detinjstvu su navikli na publiku i aplauze i imaju preko 30 nagrada.Nikola i Jovan sviraju više od 3 sata svakoga dana i pripremaju se za srednju školu.

Za upis na višu muzičku školu potrebna im je nova harmonika koja košta 6000 evra.

Pozivamo vas da, ukoliko ste u mogućnosti, pomognete da se braći Stojokvić kupi nova harmonika

DONACIJE

Ukoliko želite, možete uplatiti dinarsku donaciju na: Dinarski žiro račun kod Komercijalne banke: 205-266929-36

Dinarski žiro račun kod Inteza banke: 160-6000000743964-30

INSTRUKCIJE ZA DONACIJE IZ INOSTRANSTVA https://www.kosovskopomoravlje.org/wp-content/uploads/2020/06/PAYMENT_ORDERS_IN_EUR.pdf

Donacije putem PayPal https://www.paypal.com/paypalme/kosovskopomoravlje

Svrha uplate: Za Stojkoviće Humanitarna organizacija Kosovsko Pomoravlje Kralja Petra bb, Parteš Gnjilane