Nastić: Patrola Kfora tokom noći skinula zastave Srbije sa moje ograde u Ibarskoj Slatini

Leposavić, zastave, Kfor
Izvor: Kosovo Online

Patrola Kfora skinula je sinoć sa ograde kuće Gradimira Nastića u Leposaviću šest zastava Republike Srbije, koje je on tamo postavio nedavno povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Kako je za Kosovo onlajn rekao Nastić, on je u jutarnjim časovima primeto da na njegovoj ogradi u selu Ibarska Slatina nedostaju zastave Srbije.

Kuća porodice Nastić nalazi se pored magistralnog puta Leposavić-Kosovska Mitrovica. Da su mu pripadnici Kfora odneli zastave Gradimir Nastić se uverio pregledanjem video snimka sa sigurnosnih kamera.

"Jutros kada smo se probudili videli smo da su ukljonjene zastave Republike Srbije koje su bile postavljene na ogradi naše porodične kuće. Posle pregleda video nadzora koji se nalazi na našoj kući videli smo da su pripadnici Kfora koji su se zaustavili sa vozilima bele boje uklonili sve zastave sa privatne imovine", kaže Nastić.

On ovo ocenjuje kao napad na privatnu imovinu.

"Ovaj čin smatramo ugrožavanjem bezbednosti i napadom na privatnu imovinu Srba koji žive na severu Kosova i Metohije", dodao je Nastić.